Flori Jianu

Karpatia Horse Trials pe domeniul Cantacuzino Floresti 2014

la micul Trianon eveniment 2014 !
http://fjphotoagency.ddt.ro/index.php/istorie-trecute-vieti-de-personalitati/Conacul-Floresti-Micul-Trianon-Palatul-Domnitei

Prima ediţie a Karpatia Horse Trials (10 - 12 octombrie 2014) s-a dovedit un real succes – peste patru mii de spectatori au venit în acest weekend pentru a asista la competiţia ecvestră desfăşurată pe Domeniul Cantacuzino din Floreşti, judetul Prahova, şi pentru a retrăi atmosfera Belle Époque dată de parada de costume de început de secol XX, de parada de ogari, dar şi de expoziţia de maşini de epocă marca Morgan. Publicul s-a putut bucura de o ieşire relaxantă „la moşie”, a admirat măiestria participanţilor la concursul de călărie, s-a plimbat pe aleile cu platani arămii şi a putut evada, pentru trei zile, din peisajul cotidian.

Karpatia Horse Trials a organizat două tipuri de competiţii oficiale: Concurs Complet Internaţional (Dresaj, Cross-Country, Obstacole) şi Concurs demonstrativ de atelaje cu doi şi patru cai (Maraton, Conuri).

Concurs Complet Internaţional (CCI) – la această disciplină de Probă Completă au luat startul trei categorii de concurenţi profesionişti: Novici, CCI 1* şi CCI 2*. Aceştia au avut de parcurs în cele 3 zile, probele de Dresaj, Cross-Country şi Obstacole. Câştigător a fost cuplul cal-călăreţ care, după cele trei probe de concurs, a acumulat cele mai puţine puncte de penalizare.

În cadrul probei de Dresaj, care s-a desfăşurat vineri, 10 octombrie, şi la finalul căreia nimeni nu a fost eliminat, cuplul cal-călăreţ a trebuit să execute o serie de mişcări impuse şi a primit note de la 1 la 10. Sâmbătă, 11 octombrie, a avut loc proba de Cross-Country, cea mai spectaculoasă, dar şi cea mai periculoasă probă, deoarece obstacolele au fost fixe, masive, în teren variat, au presupus sărituri peste buşteni, bazin cu apă şi diferite obstacole din lemn masiv. În funcţie de dificultatea clasei, timpul optimal pentru parcurgerea traseului a variat între 4 şi 7 minute, distanţa traseului între 1.500 m şi 3.800 m, iar numărul de obstacole naturale între 20 (la Novici) şi 34 (la CCI 2*). Cel mai ridicat nivel din competiţie, clasa CCI 2*, este singurul concurs de două stele (2*) din România organizat în ultimii 3 ani şi a avut cel mai înalt grad de dificultate din ţară. In cadrul probei de Obstacole, care s-a desfăşurat duminică (12 octombrie), s-au penalizat depăşirea timpului, refuzul de a sări şi dărâmarea obstacolelor.
Sâmbată, după închiderea probei de Cross-Country, au intrat în teren Atelajele cu doi cai pentru proba de Maraton. Duminică, Finalul Probei Concursului Complet Internaţional a fost urmat de proba de Conuri pe teren plat pentru concurenţii de la Atelajele cu patru cai şi Proba combinată, de Maraton şi Conuri, pentru Atelajele cu 2 cai.

În urma Concursului demonstrativ de Atelaje cu 2 cai, locul întâi şi doi au fost adjudecate de Attila Pal şi Imola Simon, cu cele 2 atelaje cu 2 cai cu care au participat în concurs iar locul trei a fost câştigat de echipajul format din Istvan Dobandi şi Marta Dobandi.

Dacă sâmbătă a fost ziua cea mai spectaculoasă la nivelul competiţiei, duminică a fost centrată în jurul recreării atmosferei Belle Époque prin parada de ogari şi prin expoziţia de maşini de epocă Morgan. Asociaţia Morgan a fost înfiinţată în anul 2007 şi îşi propune să reunească posesori şi pasionaţi din România în scopul de a promova tot ceea ce înseamnă această marcă, de la tradiţie la pasiunea pentru un anume stil de viaţă, pentru privilegiul de a conduce o adevărată maşină sportivă. Morgan rămâne o maşină sportivă, de mare viteză şi cu o acceleraţie impresionantă, reprezentând un mod exclusivist şi tradiţional de a te bucura şi de natură, dar şi de tot ceea ce şi-ar putea dori un împătimit al sporturilor cu motor.

„Prima ediţie Karpatia Horse Trials s-a dovedit a fi o reţetă de succes, aşa cum intuisem, îmbinând profesionalismul competiţiei ecvestre cu pitorescul Domeniului Cantacuzino din Floreşti, judeţul Prahova. A fost o bucurie să văd un asemenea interes din partea publicului: mii de oameni au venit la eveniment şi au intrat perfect în atmosfera Karpatia, unii dintre ei repectând chiar dress code-ul Belle Époque. Mă bucur să văd că există o atracţie tot mai mare faţă de acest sport nobil şi tot ceea ce s-a întâmplat în aceste zile mi-a dat speranţe că publicul, atât cel bucureştean, cât şi din toată ţară, va aprecia tot mai mult cultura echitaţiei. Karpatia Horse Trials a pus Domeniul Cantacuzino Floreşti pe harta celor mai importante competiţii ecvestre din ţară, iar această primă ediţie ne-a încurajat să continuăm să dezvoltăm evenimentul în anii care urmează”, a declarat Mihnea Vîrgolici, directorul Karpatia Horse Trials.

Competiţiile din cadrul primei ediţii Karpatia Horse Trials au fost organizate de Fundatia Cantacuzino Floreşti în colaborare cu Asociaţia Sportivă Hipohouse, cu implicarea şi participarea directă a Federaţiei Ecvestre Române (FER) şi a Federaţiei Ecvestre Internaţionale (FEI).
Preţul participării la eveniment a fost de 10 lei pe zi, iar încasările obţinute vor ajunge în fondul destinat restaurării Domeniului Cantacuzino Floreşti.

fotografii de la eveniment Foto Club CloseUP:

Random image

Album info

Gallery Stats

  • Version: 3.0.2
  • Albums: 1086
  • Photos: 21328
  • Hits: 9422555